Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

SZAKMAI HÍRARCHÍVUM


Hírkategória: Összes hírkategória
 • XX. Csakosz Kongresszusi összefoglaló
  2022.06.13. - CSAKOSZ - Hírkategória: Általános

  Amikor 2020 februárjában, Győrben az előző konferencia zárásakor elbúcsúztunk, senki nem gondolt rá, hogy több, mint két év fog eltelni, amire újra személyesen üdvözölhetjük egymást egy CSAKOSZ Kongresszuson. Azonban sok-sok egyeztetést, szervezést és átszervezést követően, a pandémia szorításából is valamelyest szabadulva, rendhagyó időpontban, 2022. május 26 és 28. között, Szegeden került megrendezésre a Családorvos Kutatók Országos Szervezetének huszadik, jubileumi kongresszusa.

   

  A megnyitó ünnepségen Prof. Dr. Lengyel Csaba a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke is köszöntötte a résztvevőket, majd a hagyományokhoz híven idén is a szervezet által díjazottak elismeréseivel kezdődött a program. A legjobb közlemények mellett a kimagasló színvonalú alapellátási témájú tudományos diákköri munkákat is díjazta a szervezet. A Nívódíjat Dr. Mester Lajos, az Életműdíjat Prof. Dr. Kalabay László kapta.

   

  Hatalmas érdeklődés mellett, több, mint 150 regisztrált résztvevővel, három napon át rendkívül intenzív szakmai program zajlott. Mind a négy hazai orvosegyetem családorvosi tanszéke számos kiváló kollégával vett részt az eseményen, valamint jelen voltak a háziorvosi kollegiális vezetői hálózat tagjai, és képviseltette magát az Egészségügyi szakmai kollégium háziorvosi tagozata is. A közel 70 tudományos előadás, színvonalas diszkussziók, érdekes kerekasztal beszélgetések emelték a rendezvény színvonalát, amely során gyakorlatilag az alapellátás és a családorvosi munka valamennyi területe megjelent. A konferenciateremben zajló pezsgő szakmai egyeztetések a szünetekben is rendre folytatódtak, ahol számos jövőbeli közös kutatás, együttműködés körvonalai rajzolódtak ki, amely eredményeit reményeink szerint már a következő konferenciákon is megismerhetjük.

   

  A szakmai programok mellett a közösségi események sem maradhattak el. Már az első este éjszakába nyúló kollegiális, baráti beszélgetések zajlottak, majd az esemény megkoronázásaként a péntek esti banketten finom ételek és italok társaságában mindenki megcsillogtathatta a tánctudását is.

   

  A szombati ebédet követően kissé fáradtan, ámde vidáman és élményekkel telve búcsúztunk el egymástól, azzal az őszinte reménnyel, hogy a következő kongresszusig nem kell újra több, mint két évet várnunk. A remek szervezésért köszönet illeti Varga Albert professzor urat és csapatát, a szegedi Családorvosi Tanszék valamennyi munkatársát, akik áldozatos munkájukkal hozzájárultak a konferencia sikeres megvalósulásához. A tervek szerint, az idei sikerre tekintettel a tavaszi időpontot megtartva, 2023. május 18-tól május 20-ig a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékének szervezésében újra találkozunk, immáron huszonegyedik alkalommal.

   

  Dr. Mohos András

  Szeged, 2022. május 30.

Vissza a hírekhez

CSAKOSZ XXII. KONGRESSZUSA

Helyszín: Dráva Hotel Thermal Resort, Harkány
Időpont: 2024. február 22-24.

Megkezdődött a regisztráció!

Híreinkből

A CSAKOSZ XXII. KONGRESSZUSA

Időpont: 2024. február 22-24.

Helyszín: Dráva Hotel Thermal Resort, Harkány

 

Tisztelettel hívjuk a Szervezet tagjait, kollégákat, szakorvos jelölteket, hallgatókat és a szakdolgozókat a 2024. február 22-24 között Harkányban megrendezésre kerülő CSAKOSZ XXII. Kongresszusára.

 

További hírek