Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

SZAKMAI HÍRARCHÍVUM


Hírkategória: Összes hírkategória
 • WONCA Europe Conference - 28 June-1 July, 2017, Prague, Czech Republic
  2017.07.11. - CSAKOSZ - Hírkategória: Általános

  A következő évek háziorvosi Európa kongresszusai közép-kelet Európába kerültek, az idei Prágába, jövőre Krakkóba. 2019-ben Pozsony és az idei WONCA Europe Counsil (lsd. fotó) elsöprő többségű szavazása eredményeképpen 2020-ban Berlinben találkozhatunk kollegáinkkal.

  Prágában kétezren voltunk, 78 országból. Magyarok aránytalanul kevesebben, a szerzőn kívül Torzsa Péter (SE-Budapest) tartott előadást és vezetett szekciót, Móczár Csaba (Kecskemét) mutatta be posterét és az immáron Portugáliában rezidens Mohácsi Annamária szerepelt. (Elnézést, ha információ vagy találkozás hiánya miatt valakit kihagytam a felsorolásból.)

  Érdekes key-note lecture-ket hallhattunk és továbbra sem mindig sikerült kezelni a bőség választékát, a párhuzamosan futó nagyszámú szekciókat. Sajnos ez ahhoz vezetett, hogy némelyiken alig volt hallgató, jellemzően csak a blokk előadói, kísérőikkel.

  Nagy baj az is, hogy az Európai WONCA kongresszusok drágák, itt 610-690 EUR volt a regisztráció. Összehasonlításként a 2016-os Világkongresszus Rióban csak 200-240 USD volt. Jó hangulatú volt a megnyitó, igen jó lehetőséget adott a kongresszus, hogy találkozhassunk külföldi kollegáinkkal.

  A WONCA tagszervezetek vezetőit a Royal College of General Practice elnöke Prof. Helen Stokes-Lampard látta vendégül a Brit Nagykövetségen rendezett fogadáson. A mellékelt fotók is ott készültek; Erika Baum professzor asszonnyal a német háziorvosi szervezet (DEGAM) elnökével, a másikon Amanda Howe professzor a Világszervezet elnöke, Bohumil Seifert a prágai kongresszus elnöke is látható vidám kollegáink társaságában.

  Rurik Imre

   

  bővebb információ, program: http://www.woncaeurope2017.eu/

   

Vissza a hírekhez

CSAKOSZ XXII. KONGRESSZUSA

Helyszín: Dráva Hotel Thermal Resort, Harkány
Időpont: 2024. február 22-24.

Megkezdődött a regisztráció!

Híreinkből

A CSAKOSZ XXII. KONGRESSZUSA

Időpont: 2024. február 22-24.

Helyszín: Dráva Hotel Thermal Resort, Harkány

 

Tisztelettel hívjuk a Szervezet tagjait, kollégákat, szakorvos jelölteket, hallgatókat és a szakdolgozókat a 2024. február 22-24 között Harkányban megrendezésre kerülő CSAKOSZ XXII. Kongresszusára.

 

További hírek