Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

SZAKMAI HÍRARCHÍVUM


Hírkategória: Összes hírkategória
 • MIRCIM 2018
  2018.06.08. - CSAKOSZ - Hírkategória: Általános

  4th McMaster  International Review Course of Internal Medicine

  Krakow, 10-11 May, 2018

   

  Az idén 4. alkalommal rendezték meg ezt az igen színvonalas képzést, ahol kiemelkedő, főleg kanadai, amerikai és néhány más országból meghívott előadók tekintették át a belgyógyászat több területét, ismertették a legutóbbi évek fontos eredményeit.  Szó volt a leggyakoribb orvosi tévedésekről, iatrogen ártalmakról, a vesekárosító gyógyszerekről, az akut koronária szindróma, a COPD, a társbetegségekben szenvedő hypertoniás betegek kezelésének újdonságairól. Téma volt a reumatoid arthritis, az osteoporosis, a vérző és hasmenéses beteg kivizsgálása, a vashiányos anaemia. Fontos gastro-enterológiai kérdésekről is élvezetes előadásokat hallhattunk; a protonpumpa gátlók tartós alkalmazásának veszélyeiről, a GERD és a krónikus pancreatitis kezeléséről. Nagyon elgondolkoztató volt a német Böttiger professzor előadása, amelyben bemutatta a német iskolás gyerekek laikus reanimációs képzésének programját. Érdekesek voltak a HIV betegek kezelésének legújabb eredményeinek és az orvosi célú marihuána alkalmazásának kezdeti tapasztalatairól szóló előadások.

   

  A kétnapos konferencia előadásait megelőző napon a fiatal előadók által beküldött, legszínvonalasabb és tanulságos eseteket ismertették. Az idén már fiatal magyar kutatók is bemutatták eredményeiket poszteren ( dr. Ledó Nóra és dr. Németh Dániel a Semmelweis Egyetem I. sz. és  dr. Balogh Márton a III. sz. Belgyógyászati klinika munkatársai).

   

  A részvevők péntek este vidám hangulatú dzsessz koncerten vehettek részt a krakkói zsidónegyedben lévő hangárban, megismerkedve a lengyel konyhával is. A konferenciáról készült összefoglaló film megtekinthető a:

   

  https://www.youtube.com/watch?v=bnWT9Cs68B8&feature=youtu.be

   

  A rendezvényt jövőre is megismétlik, remélhetőleg még több magyar résztvevővel. Az idei program és a korábbi, illetve a leendő rendezvényekkel kapcsolatos információk elérhető www.mircim.eu    oldalon.  

   

  Rurik Imre- Kalabay László

Vissza a hírekhez

CSAKOSZ XXII. KONGRESSZUSA

Helyszín: Dráva Hotel Thermal Resort, Harkány
Időpont: 2024. február 22-24.

Megkezdődött a regisztráció!

Híreinkből

A CSAKOSZ XXII. KONGRESSZUSA

Időpont: 2024. február 22-24.

Helyszín: Dráva Hotel Thermal Resort, Harkány

 

Tisztelettel hívjuk a Szervezet tagjait, kollégákat, szakorvos jelölteket, hallgatókat és a szakdolgozókat a 2024. február 22-24 között Harkányban megrendezésre kerülő CSAKOSZ XXII. Kongresszusára.

 

További hírek