Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

SZAKMAI HÍRARCHÍVUM


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Beszámoló az ASCEND MASTERCLASS továbbképzésről
  2020.01.09. - CSAKOSZ - Hírkategória: Beszámolók

  2019. december 14-15-én Frankfurtban került megrendezésre az ASCEND (Academy for Science and Continuing Education in Diabetes) MASTERCLASS.

   

  A kétnapos találkozón áttekintettük a cukorbetegséggel, illetve a cukorbeteg páciensek kezelésével, gondozásával kapcsolatos legmodernebb ismereteket, trendeket. Az eseményre a világ számos országából érkeztek a résztvevők és az előadók. Legnagyobb létszámban az Egyesült Királyság háziorvosai képviseltették magukat, így a szigetország egészségügyi rendszerébe is bepillantást nyerhettünk. A rendkívül színvonalas szervezés, amely a szakmai programon túl az utazásra, szállásra is kiterjedt, lehetővé tette, hogy résztvevőkét kizárólag a programra tudjunk koncentrálni. Interaktív workshopok keretében lehetőség nyílt az aktív részvételre, szakmai eszmecserére a mintaként hozott esetek megbeszélése során. A hazai diabetológiai ajánlások folyamatosan követték a nemzetközi trendeket, amelyek időről-időre változnak és igazodnak az antidiabetikumokkal végzett legfrissebb vizsgálatok eredményeihez. A 2019-es EASD konferencián megfogalmazott új irányelvek nagy változást hoznak a 2. típusú diabetes kezelésében. Remélhetőleg ez idehaza is maga után vonja majd a háziorvosok kompetenciáinak bővülését, és az antidiabetikumok könnyebb elérhetőségét az alapellátásban.

   

  Ismereteink bővítése mellett volt időnk egy rövid sétát tenni a lélegzetállító szépségű frankfurti karácsonyi vásárban is. Magyarországról hárman vettünk részt az eseményen, Hargittay Csenge és Márkus Bernadett a Semmelweis Egyetem képviseletében és Mohos András Szegedről. Tekintettel a magas szakmai színvonalra, a professzionális szervezésre, valamint a szervezők által valamennyi költség vállalására, mindenkit bíztatunk, amennyiben lehetőség adódik a jövőben, hasonló rendezvényen való részvételre.

   

  Dr. Mohos András

  Háziorvos Tiszasziget

Vissza a hírekhez

CSAKOSZ XXII. KONGRESSZUSA

Helyszín: Dráva Hotel Thermal Resort, Harkány
Időpont: 2024. február 22-24.

Megkezdődött a regisztráció!

Híreinkből

A CSAKOSZ XXII. KONGRESSZUSA

Időpont: 2024. február 22-24.

Helyszín: Dráva Hotel Thermal Resort, Harkány

 

Tisztelettel hívjuk a Szervezet tagjait, kollégákat, szakorvos jelölteket, hallgatókat és a szakdolgozókat a 2024. február 22-24 között Harkányban megrendezésre kerülő CSAKOSZ XXII. Kongresszusára.

 

További hírek